Game of Thrones

Yedi İnancı

Essos kıtasında altı bin yıl önce Andal halkı Yedi Tanrı‘ya inanmaya başladı. Esasında tek bir tanrının yedi farklı suretine dayanan bu inancı Andallar Westeros’a taşımıştı.

Andalların akınlar halinde Westeros’a gelmesi, ardından Ormanın Çocukları ve İlk İnsanlarla yapılan savaşlar sonucunda Westeros’ta Eski Tanrılar önemini yitirmiş ve Kuzey dışında Yedi Tanrı’ya inanılmaya başlamıştı. Andalların gelişimi ve Yedi Tanrı’nın yükselişi paralellik gösterir çünkü Andallar Westeros’a kültürlerini ve dinlerini de getirmişlerdi. Yapılan savaşlar sonucu Ormanın Çocukları’nın nüfusu azalmış ve Andallar onların büyülerini dinsizlik ilan etmişti. İnancın sembolü Yedi Tanrı’ya ithafen yedi köşeli yıldızdır ve yedi sayısı çok fazla kullanılır. Bebeklerin yedi yağ ile vaftiz edilmesi, yedi gök ve yedi cehennem buna örnektir.

Tanrının Suretleri 

Rahiplere göre yedi köşeli yıldız tanrının yedi suretini temsil eder.

Baba: İlahi adaleti temsil eder ve ölülerin ruhlarını yargılar.

Anne: Merhameti, barışı, doğurganlığı ve doğumu temsil eder. Kadınların gücü olarak anılır.

Bakire: Masumiyeti, sevgiyi ve güzelliği temsil eder. 

Yaşlı Bilge: Bilgeliği ve öngörüyü temsil eder.

Savaşçı: Savaştaki gücü ve cesareti temsil eder.

Demirci: Yaratılışı ve el işçiliğini temsil eder.

Yabancı: Ölümü ve bilinmeyeni temsil eder.

İbadet ve Kültür

Kuzeyin Eski Tanrıları’nın aksine Yedi İnancında ilahiler, detaylı ibadetler ve tapınaklar vardı. Bu tapınaklara sept adı verilmiştir ve insanlar burada toplanıp ilahiler eşliğinde tanrılara dua ederlerdi. Şövalyelik de Yedi İnancı’nın bir ürünüydü. Şövalyeler cesur, mert savaşçılar ve inancın koruyucusu kabul edilirdi. Düğünlerde ise gelin ve damat, septon tarafından kurdele ile bağlanarak el ele tutuşurlar. Septon şöyle der: “Yedinin gözünde bu iki ruhu sonsuza dek bir olarak bağlayarak mühürlerim.” Sonra onlara şöyle buyurur: “Birbirinize bakın ve kelimeleri söyleyin.” Bu noktada gelin ve damadın yüz yüze gelerek şu yemini hep bir ağızdan okurlar: “Baba, Demirci, Savaşçı, Anne, Bakire, Yaşlı Bilge, Yabancı, ben onun ve o benim bugünden günlerimin sonuna kadar.”

Yüce Septon

Yedi İnancının başı Yüce Septon’dur. Eski Şehirdeki Yıldızlı Sept eskiden inancın merkeziydi fakat daha sonra Kralın Şehri’ndeki Baelor Septi’ne taşındı. Yüce Septon bir yerde de tanrının temsilcisidir. Yedi İnancı altında savaşçı gruplar, ölülerle ilgilenen sessiz kız kardeşler, insanlara yardım eden fakir dostlar adında pek çok oluşum vardır.

Westeros’taki Yedi İnancı’ndan bahsettiğimiz yazı burada son buluyor. Umarız bu yazıdan keyif almışsınızdır.

Bizi Takip Edin!

instagram.com/valinoorcom

twitter.com/valinoorcom

facebook.com/valinoorcom